Kytara a ukulele

»»Kytara a ukulele
Kytara a ukulele2019-10-21T08:59:58+00:00

Home Fóra Fórum Kytara a ukulele

• Vytvořil
    Téma

xnikix
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 6

Dobrý den, ahoj 🙂
    Chtěla jsem se zeptat jestli existuje nějaká jednoduchá tabulka pro převod kytarových akordů na akordy pro ukulele.
    Např. Když na kytaru hraju akord D, tak na ukulele musim hrát akord G, aby to ladilo dohromady. Dekuju a hezký den

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 odpovědi - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Odpovědi
  • xnikix
    Přispěvatel

Já už si to pak dala v hlavě dohromady a jak píšete je asi určitě jednodušší naučit se jiný prstoklad k akordu než složité předělávat kytarové akordy.. Moc dekuju a hezký den 🙂

Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 610

Dobrý den,
    chápu Vás, jak to myslíte. Skutečně jsou na něm akordy skoro stejné, jako na kytaře, jen je jinak laděné, takže zazní akord jiný. Nejjednodušší mi přijde v klidu si projít základní lekce na ukulele a prostě si zvyknout na to, jak se jednotlivý akord hraje, než přepočítávat kytarové akordy. Pokud to tak opravdu chcete, pak shlédněte mé video o transpozici. To, co je na kytaře D, je na ukulele G, tedy o kvartu výš, je to tak se základními akordy. Co je na kytaře G, je na ukulele C. Tabulka na to není a ani nedoporučuji se na ni spoléhat. Akordů je jen pár, tedy hurá do základních lekcí a za chvíli to máte v ruce. 🙂

xnikix
    Přispěvatel

… Asi blbá otázka…. Špatně jsem pochopila…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 odpovědi - 1. až 3. (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.