-
Téma
-
Dobrý deň, v prvom rade veľmi pekne ďakujem za všetky úžasné rady a lekcie, veľa ma naučili a veľmi mi pomohli ako začiatočníkovi. Môj problém spočíva v naladení novej gitary. Kúpila som si akustickú gitaru 3/4 s kovovými strunami pre začiatočníkov a pri pokuse o naladenie vznikol môj problém. Všerky struny sa mi pekne podarili naladiť pomocou ladičky a aj pomocou vášho videa, ale keď som chcela skúsiť zahrať akordy bola to katastrofa, úplne rozladené. Tak som znovu ladila, ale to bolo už len treba trochu podoťahovať a pri hraní akordov znova úplne rozladená. Našla som na internete niečo v tom zmysle, že „Vplyvom príliš vysokého nuláku sú potom prvé štyri polohy kľudne aj o 7 až 10 centov vyššie, čo samo o sebe moc počuť nie je, ale v akordoch to „klepe“ a neladia hlavne tercie … Pozor! Toto je častý dôvod toho, prečo gitara naladená presne podľa ladičky pri hraní v akordoch neladí a treba ju doladiť podľa ucha!“, tak neviem či to môže byť tento dôvod, no ten nultý pražec je naozaj vyššie ako bol na klasickej, ale v tom prípade netuším ako to naladiť. Vedeli by ste mi prosím s tým poradiť a či mám vôbec šancu ju najeko naladiť pomocou ladičky, keďže sluchom mi to nejde, ale že vôbec. Ďakujem pekne za pochopenie a snáď vyriešenie môjho problému.
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.