Ladenie gitary

»»Ladenie gitary
Ladenie gitary2020-05-29T19:34:43+00:00

Home Fóra Fórum Ladenie gitary

• Vytvořil
    Téma

Evička
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 3

Dobrý deň, v prvom rade veľmi pekne ďakujem za všetky úžasné rady a lekcie, veľa ma naučili a veľmi mi pomohli ako začiatočníkovi. Môj problém spočíva v naladení novej gitary. Kúpila som si akustickú gitaru 3/4 s kovovými strunami pre začiatočníkov a pri pokuse o naladenie vznikol môj problém. Všerky struny sa mi pekne podarili naladiť pomocou ladičky a aj pomocou vášho videa, ale keď som chcela skúsiť zahrať akordy bola to katastrofa, úplne rozladené. Tak som znovu ladila, ale to bolo už len treba trochu podoťahovať a pri hraní akordov znova úplne rozladená. Našla som na internete niečo v tom zmysle, že „Vplyvom príliš vysokého nuláku sú potom prvé štyri polohy kľudne aj o 7 až 10 centov vyššie, čo samo o sebe moc počuť nie je, ale v akordoch to „klepe“ a neladia hlavne tercie … Pozor! Toto je častý dôvod toho, prečo gitara naladená presne podľa ladičky pri hraní v akordoch neladí a treba ju doladiť podľa ucha!“, tak neviem či to môže byť tento dôvod, no ten nultý pražec je naozaj vyššie ako bol na klasickej, ale v tom prípade netuším ako to naladiť. Vedeli by ste mi prosím s tým poradiť a či mám vôbec šancu ju najeko naladiť pomocou ladičky, keďže sluchom mi to nejde, ale že vôbec. Ďakujem pekne za pochopenie a snáď vyriešenie môjho problému.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 odpovědí - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Odpovědi
  • Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 611

Dobře, v 1. políčku budou struny od basové: F, A s křížkem nebo B s béčkem, D s křížkem nebo E s béčkem, G s křížkem nebo A s béčkem, C, F.

n.salasova
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 72

Míšo omlouvám se když nasadíme kapodastr např. Co prvního políčka jak se budou jmenovat ty struny mě vydrží většinou kytara naladěná i po nasazení ale někdy přece jen je potřeba doladit . Moc se omlouvám děkuji nikolka

Michaela Medek
    Šéf

Nasazení kapodastru – to záleží, do jakého políčka jej dáte. Je třeba k tomu mít chromatickou ladičku, neb tam budou třeba nějaké ty křížky, či béčka. Občas to u některých písní ukazuji. Psanou formou nemá cenu vysvětlovat, omlouvám se. 🙂

n.salasova
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 72

Paní Míšo mám dotaz k ladění kytary mohu se zeptat jak ladíme kytaru po nasazení kapodastru_do jakých tónu moc zdravím nikolka

Michaela Medek
    Šéf

Dobrý den,
    nedokáži posoudit, musela bych kytaru vidět a slyšet. Můžeme se třeba na chvilku vidět přes Skype. POkud budete mít zájem, napište na mail. Zdraví Michaela

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 odpovědí - 1. až 5. (celkem z 5)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.