Rytmus v pravé ruce

»»Rytmus v pravé ruce
Rytmus v pravé ruce2022-01-07T19:05:18+00:00

Home Fóra Fórum Rytmus v pravé ruce

• Vytvořil
    Téma

tomasr999
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 5

Zdravím všechny kytaristy a Paní Učitelku 🙂 Již nějakou dobu hraji rytmus dolů nahoru dolů nahoru ( u 4.dobého a 3.dobého dolů a dvakrát nahoru) , ale stále se to neláme, aby to šlo normálně v rychlejším tempu, to samé u 3.dobého rytmu. Chci se zeptat jak dlouho to může trvat než se to zlomí a jaké jsou vaše zkušenosti? Protože normálně pionýrák zahraju, teď už i nějaké akordy vystřídám u toho pionýráku, ale neumím to trefit, aby to šlo přesně do písničky. Trénuji od léta, někdy denně, jindy se k tomu nedostanu celý týden.Když trénuji tak hodinku minimálně.Jaké máte zkušenosti se studenty Vy Pani učitelku? A co vy ostatní jak vám to jde? Mějte se Tomáš

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 odpovědi - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Odpovědi
  • tomasr999
    Přispěvatel

Dobrý den, Michaelo, odpovědi jsem si všimnul až teď, děkuji za názor. Je fakt, že to zkouším v pár písničkách a vůbec se mi to nedaří odhadnout tu rychlost a slova, ale bez problémů jej už zahraji, a se střídáním akordů to někdy jde a jindy ne. Zkoušel jsem i ten váš rytmus s důrazem na první dobu, opět není problém zahrát, ale zase je problém jej vmístit do písničky slova a rychlost, nějakou souhru, to zatím nejde no nic budu asi hrát opět ten jednoduchý a zkusím to zase po nějaké době, mějte se Tomáš

Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 610

Zdravím,
    problémy s rytmem jsou naprosto normální a běžné, obzvlášť u dospělých, kteří s hudbou teprve začínají. Doporučuji dlouho vydržet pouze se základním rytmem – tedy u každé písně tím nejlehčím. Může to trvat i rok, či dva a nevidím v tom problém – doprovázet takto písně. S pionýrákem již může být problém – jak si na něj člověk zvykne, strká jej všude, aniž by vlastně správně chytil rytmus. Takže bych jej odložila na pokročilejší dobu.
    Vydržte! 🙂
    Zdraví Michaela

tomasr999
    Přispěvatel

Děkuji mockrát foltynova28 budu dále pokračovat ve cvičení,, protože ten pocit radosti z hry na kytaru“ stojí za to 🙂

foltynova28
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 12

zdravím Tomasi,
    já se po 40-ti létech vrátila ke kytaře, nikdy mi nedělalo problém střídat akordy, to byla pro mne maličkost, ale s rytmem…jakýmkoliv jsem měla vždy problémy, do té doby než jsem tady na netu narazila na Míšu. Je to skvělá učitelka s velikou trpělivostí a jak jsem poznala i se srdcem na dlani. A mně tedy nezbývalo než se tou trpělivostí vyzbrojit také. Nevím co vám Míša odpoví, ale já sama za sebe….cvičit….cvičit cvičit třeba bez akordů, pak postupně přidávat 1-2-3 akordy. Naučit se pionýrák bylo pro mne nadlidským úsilím, trénovala jsem ho při každé příležitosti….třeba při sledování televize bez kytary jen tak třeba o hranu židle jsem máchala rukou v tomto rytmu abych ho dostala do „paměti ruky“….no…..a úspěch se dostavil. I díky Míše, která vždy vše vysvětlí do nejmenších detailů zahraju dnes pomalu rychle třídobý i čtyřdobý. S jednou vynechávkou s důrazem na druhou či třetí dobu i ten pionýrák. Takže znovu opakuji…s trpělivostí a láskou..cvičte a cvičte. Přeji hodně štěstí držím palečky

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 odpovědi - 1. až 4. (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.