Řemen na akustickou kytaru

»»Řemen na akustickou kytaru
Řemen na akustickou kytaru2019-09-09T13:49:21+00:00

Home Fóra Fórum Řemen na akustickou kytaru

• Vytvořil
    Téma

robertpelc
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 3

Dobrý den, Michaelo,

mám na Vás dotaz. koupil jsem si řemen na kytaru a teď jsou dvě možnosti jak ho připevnit. Doporučujete navrtat do kytary druhý závěs, nebo to přivázat na hlavu kytary? Upřímně u závěsu mám strach že se mi při hraní rozváže a spadne a u vrtání že kytaru zničím, tak nevím která z těch variant je lepší a jakou byste zvolila vy?

Děkuji, Robert

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 odpovědí - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Odpovědi
  • Jan
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 45

Dobrý den, děkuji za Vaši radu s pozdravem J.

Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Jane, kytara nejčastěji sjíždí právě proto, že je řemen upevněný u hlavy a ne u těla. Kožený pás může třením částečně pomoct. Zdraví Michaela

Jan
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 45

Dobrý večer Paní Míšo, chtěl bych se zeptat také na záležitost ohledně řemenu-v mojí situaci k mé westernové kytaře. Mám černý textilní s kytičkami (vzor červené a zelené květiny na střídačku) a problém je v tom, že když si kytaru nasadím na sebe, tak mi sjíždí hlavou k zemi. Dotaz zní: Vyřešila by sjíždění kytary koupě širokého koženého řemenu, který by kytaru držel v jedné poloze? Děkuji moc za případnou radu. S přáním hezkých dní a pevného zdraví Jan

robertpelc
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 3

Dobrý den, děkuji moc za radu 🙂

Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Dobrý den, Roberte,

závěs u hlavy není moc příjemný, kytara sklouzává. Mnohem stabilnější tedy bude při závěsu u těla. Vrtat se nebojte, dává se to do klínu, který spojuje tělo s krkem, je to tedy pevný kus dřeva, který vydrží.

Zdraví Michaela

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 odpovědí - 1. až 5. (celkem z 5)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.