Stupnice

Stupnice2020-11-02T18:43:29+00:00

Home Fóra Fórum Stupnice

• Vytvořil
    Téma

Jan
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 45

Dobrý večer Paní Míšo, promiňte mi mou neznalost hudby a troufalost-chtěl bych se tímto dotazem ujistit, jestli dobře chápu jednu věc: Před časem jste mi poradila, že hra s basy (technika, kterou vyučujete např. u písně Otázky) je svázána se stupnicemi. Jelikož se rád učím podle Vašich lekcí klasické kytary, tak jsem se na píseň Otázky podíval trochu detailněji a v této technice jsem našel stupnici G dur-stupnici s jedním křížkem. Chci se zeptat určil jsem to správně? Přišel jsem záhadě na kloub? Mě tam jen do mé teorie nesedí akord G7 který se potom hraje -vysvětlila byste mi prosím Vás správnou teorii, či napsala byste mi která se váže k této písni správná stupnice? (Hra s basy se u písně Otázky odvíjí od času 28:30) Mockrát děkuji předem za Jakoukoliv odpověď. S pozdravem Honza

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 odpovědi - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Odpovědi
  • Jan
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 45

Mockrát Vam děkuji za Vaši radu s pozdravem a přáním pěkného dne Honza J.

Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Dobrý den, písnička je v tónině G dur, tedy tam opravdu patří tón fis. Nicméně se často v písních přechází na malou chvilku do akordů tóniny jiné. Zde nás akord G7 na chvilku uvedl do C dur, následně nás A7 uvedl do D dur a pak zpět do původní tóniny G dur. Zdraví Michaela

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 odpovědi - 1. až 2. (celkem z 2)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.