uke akordy – tabulka

»»uke akordy – tabulka
uke akordy – tabulka2021-08-05T08:36:57+00:00

Home Fóra Fórum uke akordy – tabulka

• Vytvořil
    Téma

drozda
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 3

Ahoj,
    jsem tu zcela nový, na ukulele se učím jen chvíli. Lekce mi přijdou hodně přínosné, když se chci naučit konkrétní písničku a děkuji za to. Nicméně. 🙂 Mám z internetu x verzí různých způsobů jak hrát který akord a tady jsem objevil hned některé další. Třeba u takových začátečnických potvor jako E B atd bych si rád ulevil. Mám velké ruce i prsty a už naskládat se do D mi dalo práci. Ale nikde jsem to tu nenašel na jednom místě. Je něco takového? Jsem opravdu začátečník a často při hraní nové věci pošilhávám do papíru, jak tam ty prsty položit. Děkuji!

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 odpovědi - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Odpovědi
  • drozda
    Přispěvatel

tak jo 🙂 až se nebudu stydět za bednu od whisky, můžeme se domluvit kudy dál. děkuji ještě jednou, ale na Plíhala to ještě dloooouho nevypadá :S

Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Dobrý den,

myslím, že zpěv ke hře na ukulele prostě patří, takže bych shodila ostych a začala trénovat na nejjednodušších písničkách právě to.
    Nicméně, pokud trváte na hře beze zpěvu, pak bych Vám doporučila začít zkoušet vybrnkávání. A také bych Vás mohla naučit hrát na ukulele melodii, ale to by šlo jedině přes osobní lekce přes Skype.

Zdraví Michaela

drozda
    Přispěvatel

Děkuji za odpověď. Jako dítě jsem absolvoval asi 10 let klavíru a zcela samozřejmou a zřejmě bohužel zásádní částí výuky byly stupnice a etudy (zelené bichle Czerneho!) 🙂 Protože nejsem zrovna zpěvák se školeným hlasem, snažím se to dohnat doprovodem. Pokud se nechci učit konkrétní píseň, ale techniku, existuje tedy nějaká metoda? jezdit dokola i napřeskáčku CFGA už celkem umím, ale potřeboval bych se pohnout, přijde mi to celkem málo 🙂 jo! krásně vysvětlená a ukázaná blues dvanáctka, to bylo dobrý 🙂 trioly na uke ještě neumím, ale snažím se.

Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Ahoj, tabulku akordů nemám. A to z toho důvodu, že preferuji začít se dvěma akordy, či třema akordy, s nimi zůstat na nějakou dobu – dát si více písní v této obtížnosti. Dostanete tak akordy do ruky a nebudete muset koukat do žádné tabulky. Pak dáte další lekci s novým akordem a opět hrajete nějakou dobu s tímto, aby se Vám „uložil“. Je to pro Vaši budoucnost mnohem efektivnější, než hrát mnoho akordů najednou, nepamatovat si je a koukat do tabulky. Když akord zapomenete, doporučila bych vrátit se do dřívějších lekcí a přecejen ještě opakovat.
    Zdraví Michaela

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 odpovědi - 1. až 4. (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.