Vybrnkávaní – kde a jak začít?

»»Vybrnkávaní – kde a jak začít?
Vybrnkávaní – kde a jak začít?2020-01-19T22:21:37+00:00

Home Fóra Fórum Vybrnkávaní – kde a jak začít?

• Vytvořil
    Téma

tom.sarocky
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 3

Dobrý deň Michael,

Som naozaj rád, že som sa s vašou pomocou naučil hrať aspoň ako začiatočník. A keďže sa mi páčia pesničky na štýl balád, v nich sa najviac používa vybrnkávanie. Ako je ale najlepšie začať? Poprípade, mate k tomu aj nejaké rume videa?

Ďakujem za pomoc

Tom

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 odpovědí - 1. až 15. (celkem z 33)
  • Autor
    Odpovědi
  • Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Akordy Cis mi, Cmi, C7, Cis7, C a vůbec všechny, co začínají na C mají bas na A struně, pokud se nehrají ve vysoké poloze, ale to asi nebude Váš případ. 🙂

n.salasova
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 72

Dobrý den paní Míšo u akordů c mi a cismije u vybrnkávání bas také na a struně? Děkuji nikolka

Michaela Medek
    Šéf

Nikolko, u akordu Fis mi platí stejné pravidlo, jako u F.

n.salasova
    Přispěvatel

Dobrý den Míšo mohu u akordů fismi při vybrnkávání použít i bas D nebo se používá bas e? Moc děkuji za pomoc nikolka

Michaela Medek
    Šéf

Nikolko, u všech písní, které jsou na 4 doby, lze použít rytmus P 1 2 3. 🙂 U akordu Fmaj bas D, u celého F bas E. Ale někdy se i u celého může použít bas D.

n.salasova
    Přispěvatel

Dobrý den Míšo mohu u písně navěky použít základní vybrnkávání p123 a ještě že zeptám ve kterých případech u akordů f se používá bas D a kdy E moc zdravím nikolka

Michaela Medek
    Šéf

Nikolko, můžete použít Fmaj, jen to nebude úplně ono. 🙂

n.salasova
    Přispěvatel

Dobrý podvečer míšo dívala jsem se na písničku karavana mraků a chci se zeptat jestli lze použít místo akorduf akord fmaj nejde mi ještě úplně barré akord f dur a špatně by to znělo u vybrnkávánií děkuji zdraví Nikola

Michaela Medek
    Šéf

Hmi má hlavní bas na A struně, dá se prostřídat s D strunou i E strunou, ale samozřejmě je to baré akord, takže vždy hrozí, že to nebude znít nic moc.

n.salasova
    Přispěvatel

Dobrý podvečer Míšo mohu se zeptat jestli akord h mi se dá prostřídal s jiným basemu vybrnkávání a čím to je že mi tento akord špatně zní u vybrnkávání děkuji moc n.salašová

Michaela Medek
    Šéf

U Srdce nehasnou se opravdu hraje každý akord dvakrát.

Jan
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 45

Dobrý den, Paní Medek, mám dotaz k písni Srdce nehasnou. Jde o ten nejtěžší doprovod-vím, jak ho hrát, jen nevím jestli na každý akord dvakrát či jednou-myslím že to hrajete dvakrát-děkuji mnohokrát za pomoc. S pozdravem váš žák Jan

Michaela Medek
    Šéf

U stínu kapradiny můžete také použít P 1 2 3. 🙂 Zdraví Michaela

n.salasova
    Přispěvatel

Dobrý podvečer míšo moc se omlouvám ale mohu u písničky v stínu kapradiny použít vybrnkávání p 123 v pravé ruce zkoušela jsem těžší ale nešlo mi to. Jde mi o to.,aby písnička nebyla mimo rytmus. Děkuji n.salašová

Michaela Medek
    Šéf

Ano, u Grónské písničky lze hrát p 1 2 3 v pravé ruce. 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 odpovědí - 1. až 15. (celkem z 33)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.