Základní postavení rukou

»»Základní postavení rukou
Základní postavení rukou2021-01-08T20:55:28+00:00

Home Fóra Fórum Základní postavení rukou

• Vytvořil
    Téma

zdenekjurak
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 2

Dobrý den, minulý týden jsem si poletech odhodlávání koupil kytaru – elektroakustickou fender. Velice se mi líbí vaše videa. Mám však základní problém a to je hraní pravou rukou. Když už nějak chytím akord levou rukou, tak mi to po zahrání pravou moc nezní. Když pomalinku sjedu trsátkem tak je to hezké a zní mi to skoro jako Vám, ale prsty ne. Potřeboval bych poradit jak ruku postavit, zformovat dlaň a především jak vystrčit/nevystrčit/vyklonit palec. Je mi jasné, že je to u každého individuální, ale kdyby jste udělala takové základní video jak kytaru držet, a co jak dělat kterou rukou, takový základ co určitě vysvětlujete dětem na vašich hodinách. I levou ruku při chytání akordu různě vykrucuji a myslím si že možná až nepřirozeně. Četl jsem různě po internetu, že je dobré si brnkat resp. cvičit s pomocí metronomu aby člověk držel rytmus. Zajímal by mě Váš názor jako zkušené lektorky. 🙂

Děkuji Zdeněk

Aktuálně je na stránce zobrazena 1 odpověď (celkem z 1)
  • Autor
    Odpovědi
  • Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Dobrý den,

jak hrát pravou rukou ukazuji v 1. lekci kytary. Tedy jen přirozeně směrem dolů přejíždíte přes své nehty prstů a směrem nahoru přes nehet palce. Pokud nemáte žádné nehty, asi to nebude dobře znít, ale to je logické, pak je lepší použít trsátko.
    Držení levé ruky u akordů – to je různé, protože podle postavení prstů natáčíte celou ruku.
    Cvičit s metronomem je sice dobré, ale málokdo s ním dokáže hrát. Doporučila bych jej až ve chvíli, kdy hrajete skvěle, ale zrychlujete, pak se již totiž nemusíte soustředit na své ruce a kytaru, ale pouze na ten rytmus.

Zdraví Michaela

Aktuálně je na stránce zobrazena 1 odpověď (celkem z 1)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.