Dotaz začátečníka

»»Dotaz začátečníka
Dotaz začátečníka2020-06-11T22:31:31+00:00

Home Fóra Fórum Dotaz začátečníka

• Vytvořil
    Téma

n.salasova
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 72

Paní Míšo, moccse omlouvám ale šla by písnička náhrobní kámen zahrát klasickým rytmem dolů nahoru jà si na vybrnkávání této písně ještě netroufám že 17 lekce protože je tam barré akord h mi a špatně by to znělo. Pokud bych alespoň se rozhodla vybrnkávat mohla bych použít alespoň p 123 vím že u písní na 4 doby lze tento rytmus použít ale u této písně si opravdu nejsem jistá protože je tam barré akord. Lekcí ale už jsem viděla. Moc děkuji nikolka

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 odpovědí - 31. až 45. (celkem z 48)
  • Autor
    Odpovědi
  • Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Ano, je to přesně tak, jak jste popsal. Na začátku klidně stačí naučit se jednu pentatonickou stupnici a použít ji ve stejné tónině. Zdraví Michaela

Jan
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 45

Dobrý večer Paní Miso, měl bych menší kytarovy dotaz ohledně improvizace: Tkvi celé tajemství uspechu v této oblasti hudby opravdu jen v tom,že se člověk naučí dejme tomu např. Pentatonicke boxy v Dur, a pak podle toniny skladby podle vkusu z nich vybírá jednotlivé tóny a tvoří melodii? Opravdu v improvizaci nemám hledat nic těžkého co se týče teorie a tak podobně? Děkuji za odpověď a přeji hezký večer Honza

Michaela Medek
    Šéf

Metronom vám pomůže k dobrému rytmu, ovšem pouze tehdy, když se vám podaří podle něho dobře hrát. Takže vlastně umět hrát do rytmu metronomu je určité umění. K celkovému zvládnutí písně asi moc nepomůže. 🙂

Jan
    Přispěvatel

Dobrý večer Paní Míšo,
    měl bych dotaz k používání metronomu. Je pravda, že když budu nějaký čas cvičit rytmiku s touto pomůckou, tak si zlepším provedení hry všech písní,které si zahraji? Děkuji za odpověď,Váš student Jan

Michaela Medek
    Šéf

Akord H74/Fis ukazuji v písni Zakletá v pásu kolejí od času 6.10.

Jan
    Přispěvatel

Dobrý večer Paní Medek,
    moc se omlouvám za tuto zprávu-nevím, jestli už to tu někde nebylo náhodou položeno, ale nevím jak se hraje akord H74/Fis. Konkrétně v písni „Zakletá v pásu kolejí“. Poradila byste mi prosím? Děkuji mockrát za případnou pomoc
    S pozdravem Jan

Michaela Medek
    Šéf

Hmi4 – tvar akordu Hmi, u kterého první prst nedělá baré, ale drží jen basy, aby zněla melodická struna E.

n.salasova
    Přispěvatel

Dobrý.den pan8 učitelko můžete mi prosím poradit hmat akordů h mi4. Jak tento akord hrát? Děkuji nikolka

Michaela Medek
    Šéf

Ano, stejné akordy.

n.salasova
    Přispěvatel

Paní Míšo u písně pojedeme rovně platí stejné akordy i pro kytaru? Nikolka

Michaela Medek
    Šéf

Písnička Pojedeme rovně je na 4 doby. A děkuji, že jste ochotná se ji učit. 😀

n.salasova
    Přispěvatel

Paní Míšo chci se zeptat na kolik dob je písnička pojedeme rovně co máte na ukulele chtěla bych jí zkusit na kytaru ale nevím si rady s rytmem děkuji nikolka

Michaela Medek
    Šéf

Nikolko, ano, rytmus se ani při recitaci nemění.

n.salasova
    Přispěvatel

Paní míšo zdravím a omlouvám se za dotaz ale dá se u písně náhrobní kámen použít rytmus dolů nahoru i když budu doprovázet tu recitaci? Děkuji nikolka na složitější vybrnkávání ze 17 lekce si ještě netroufám kvůli h mi

Michaela Medek
    Šéf

Nikolko: jsem si jistá, že ve sloce Hmi být nemá, tedy do místa „když sněží“ patří Emi.
    Jane: opravdu je to tak, že čím víc hrajete na kytaru, tím více se Vám dostanou tóny do hlavy a máte vylepšený hudební sluch, stejně tak když se učíte akordy, Vaše ruka se učí nezávislosti prstů a zároveň síle ke zmáčknutí, tedy časem pro Vás bude každý nový akord snadnější.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 odpovědí - 31. až 45. (celkem z 48)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.