Dotaz začátečníka

»»Dotaz začátečníka
Dotaz začátečníka2020-06-11T22:31:31+00:00

Home Fóra Fórum Dotaz začátečníka

• Vytvořil
    Téma

n.salasova
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 72

Paní Míšo, moccse omlouvám ale šla by písnička náhrobní kámen zahrát klasickým rytmem dolů nahoru jà si na vybrnkávání této písně ještě netroufám že 17 lekce protože je tam barré akord h mi a špatně by to znělo. Pokud bych alespoň se rozhodla vybrnkávat mohla bych použít alespoň p 123 vím že u písní na 4 doby lze tento rytmus použít ale u této písně si opravdu nejsem jistá protože je tam barré akord. Lekcí ale už jsem viděla. Moc děkuji nikolka

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 odpovědí - 16. až 30. (celkem z 48)
  • Autor
    Odpovědi
  • Michaela Medek
    Šéf
    Počet příspěvků: 647

Ano, samozřejmě, je tam ten tón v 5. políčku, pak ten stržený tón, tedy zbývá již jen 6 úhozů.

Jan
    Přispěvatel
    Počet příspěvků: 45

Dobrý den, Paní Míšo, mockrát děkuji za odpověď k písni ,,Vlaštovko leť“. Jen se ještě zeptám jestli mohu: Prosím Vás, musí to dobrnkávání strun (čas 20:14 u této písně)mít celkem 8 úhozů když počítám jako první úhoz předchozí odtržení ze struny E na 5.poloze? (Tím myslím 1. úhoz odtrh na struně E, 2. úhoz brnknutá struna H, poté 3. struna G atd atd…) Snad chápete děkuji za radu. Mimochodem píseň ve Vašem podání je opravdu nádherná a líbí se mi. 🙂 Díky Honza

• Odpověď byla upravena Před 5 r., 2 měs. uživatelem  Jan.
    Michaela Medek
    Šéf

Ano, když je rytmus na 4 doby, je nutné, aby vybrnkávání mělo 8 úhozů včetně basu. Jestli bude basová struna E, či jiná, rozhoduje akord.

Jan
    Přispěvatel

Dobrý den Paní Míšo, měl bych na Vás prosbu/dotaz k písni ,,Vlaštovko leť“. V čase 20:14 ukazujete že se píseň má dobrnkat dle vkusu do rytmu.Chtěl bych se zeptat, to musí dát to vybrnkání strun dohromady 8 úhozů kvůli 4/4 taktu? A mohu popřípadě brnknout i basovou E strunu? Děkuji za pomoc. S pozdravem Jan

• Odpověď byla upravena Před 5 r., 2 měs. uživatelem  Jan.
    Jan
    Přispěvatel

Děkuji Vám za odpověď ohledne mého dotazu a přeji hezky den H.

Michaela Medek
    Šéf

Děkuji – akord G: P 12321 321 321

Jan
    Přispěvatel

Dobrý večer Paní Miso, promiňte mi,měl bych ještě dotaz k pisni ,,Děkuji“ jaké má být schéma vybrnkavani u prodlouženého gecka v písní? P1232132132? Děkuji předem za Vaši pripadnou odpověď a přeji hezký večer Honza

Jan
    Přispěvatel

Děkuji za Vaši milou odpověď na mou otázku Paní Míšo 🙂 Zdraví Jan

Michaela Medek
    Šéf

Dobrý den, Jendo, u písně Děkuji jsou na prvních třech řádcích třetí sloky úplně stejné akordy, jako na prvních třech řádcích první sloky (i druhé sloky). Zdraví Michaela

Jan
    Přispěvatel

Dobrý večer Paní Míšo, moc Vás prosím, jaké jsou akordy na prvních třech řádcích poslední sloky písně Děkuji od Karla Kryla? Díky moc Jenda

Michaela Medek
    Šéf

Když použijete pentatonickou stupnici, budou se tam hodit všechny tóny. Takže je to pak o tom, co se Vám bude líbit. Zdraví Michaela

Jan
    Přispěvatel

Dobrý večer Paní Miso, omlouvám se-ještě jsem si na něco vzpomněl (to ze je lepší se naucit boxy stupnic, nez složitou teorii bych odsouhlasil) Vase rady jsem pochopil, ještě jednou za ne děkuji, jen se chci prosím Vás zeptat na to, co dělá improvizaci improvizací-tony z boxů se vybírají podle sluchu? Mockrát Vam děkuji za pripadnou odpověď a přeji pevné zdraví J.

Jan
    Přispěvatel

Mockrát Vam děkuji za Vaši radu Pani Miso.S pozdravem Honza

Michaela Medek
    Šéf

Z durové, či mollové stupnice vyndejte tóny, které vytvářejí půltón s vedlejším tónem. V C dur to je H a F, v A moll taktéž. Takže má stupnice pouze 5 tónů. Podle tohoto pravidla se pak dá udělat totéž v dalších stupnicích, stačí vědět, že v durové se vynechá 4. a 7. tón, v molové 2. a 6. tón. Ovšem není lepší se prostě naučit pár módů, které se pak jen posunují? Zdraví Michaela

Jan
    Přispěvatel

Děkuji Paní Míšo za Vaši milou odpověď. Nicméně mi ještě vrtá hlavou jedna věc-ty tóny z pentatonických boxů se jistě vybírají podle nějakých pravidel-jen nemohu nikde najít podle jakých. Poradila byste mi prosím? Děkuji a přeji hezké dny Jan

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 odpovědí - 16. až 30. (celkem z 48)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.