-
VytvořilTéma
-
1. června 2018 20:42 #1679
Máte nápady na nové písničky? Sem s nimi. Těšíme se.
-
VytvořilTéma
-
AutorOdpovědi
-
Seznam přání opět doplněn, moc děkuji, máte skvělé nápady! 🙂
Dobrý den, mohl bych požádat o píseň od Jiřího Schelingera Léto s tebou děkuji
Zdravím Vás! Nepodívala byste se pro nás na Potkal jsem tě po letech od Chinaski? Děkuji! Eliška
Pani Michaela,
s každou vašou interpretáciou piesne som spokojný a samozrejme, že tak, ako to navrhujete, je to pre mňa OK.
Už sa na to teším.Ja mám toto naštudované, pretože pred pár rokmi, keď bol riaditeľ SOZA (Slovenský ochranný zväz autorský) pán Heriban, začala SOZA vyžadovať autorské poplatky v podstate od každého.
Či sa piesne hrali na štadiónoch cez prestávku, na púťach pri kolotočoch, na stuťkových, absolventských koncertoch…
Veľká vzbura bola hlavne u maturantov, Základných umeleckých škôl, Ľudových škôl muzických umení, pretože mali platiť SOZA autorské poplatky za piesne, ktoré sa tam hrajú. U maturantov na stužkových, u ľudových škôl na absolventských koncertoch…Ako prvý proti tomuto nezmyslu vystúpila skupina ELÁN, ktorej pieseň „Stužková“ sa hrá naozaj u nás na každej stužkovej. Jožo Ráž vtedy povedal, že si neželá, aby ktokoľvek, kto hrá jeho pesničky na stužkovej, alebo hocijakej inej zábave platil autorský poplatok. K nemu sa potom pripojili aj iní interpreti a vyvrcholilo to odstúpením riaditeľa SOZA pána Heribana.
Úplne sa zmenili podmienky, takže u nás, na Slovensku by ste ako učiteľka nemala na 100% problém.Ale realizácia, ktorú ste navrhli, je správna.
Napriek tomu dajte tej piesni taký svoj gitarový štýl, lebo TWEENS to majú také uťahané, až hrôza.Zostávam s pozdravom
U každé převzaté písně musí někdo žádat majitele originálu o dovolení vytvořit si k melodii vlastní text, zřejmě i platí nějaké poplatky. Tak se tomu děje u všech českých i slovenských písní. Nevidím problém, když si maturanti nějak předělají písničku ke svému účelu, problém je pouze u mně. Neboť se veřejně prezentuji na youtube, dívají se tisíce lidí, výukou vydělávám peníze. Proto nabízím řešení, že píseň ukáži s originálním textem a přidám jako dodatek i ten maturitní. Je to pro vás takhle ok?
Pani Michaela,
len by som sa chcel vyjadriť k Vášmu názoru:
„Ohledně té písničky k maturitě – mohu vytvořit video na originální píseň a ten upravený text k tomu dodat. Jinak mi to nepřijde úplně fér vůči autorům původní písně. Tedy píseň od Twins, ano?“No, nieje to jediná pieseň, ktorú si študenti upravia pre účely maturitného večierka (a niekedy, ako v tomto prípade, to vyjde lepšie, ako originál). Ja osobne v tom nevidím nič zlé, pretože tým nezarábajú. Nehrajú to na koncertoch, ani na iných platených akciách… a nemyslím si, že ani niekto z nás, Vašich „študentov“ tak bude činiť. A ak by predsaj len ano, je to na jeho zodpovednosti. Ale to platí samozrejme aj o ostatných piesňach.
Potom by bolo asi viac polemické aj spracovanie piesne Šípková ruženka od Jiřího Schelingera, keby sme mali merať jedným metrom, asi tiež to nebolo úplne fér voči Deep Purple, či?
Ale je to samozrejme na Vás.
Zostávam so srdečným pozdravom.Děkuji všem za nápady, seznam písní jsem tedy doplnila a chci poprosit o trpělivost. Vaše přání bude nejspíš splněno až tak za 3 měsíce. Ohledně té písničky k maturitě – mohu vytvořit video na originální píseň a ten upravený text k tomu dodat. Jinak mi to nepřijde úplně fér vůči autorům původní písně. Tedy píseň od Twins, ano?
Dobrý den mohla bych poprosit o písničku v moři je místa dost od Jarka nohavici děkuji moc Nikola Salasova
Dobrý deň pani Michaela,
Viem, že tých požiadaviek na nové spracovanie piesní máte veľa. Napriek tomu by som si dovolil poprosiť Vás o zaradenie aj pesničky pre tých, ktorí sa lúčia so školskými lavicami, či už na základne škole, alebo sú to maturanti na stužkovej.a chcú sa touto piesňou poďakovať svojim rodičom.Verím, že Vaše spracovanie bude úžasné a už teraz sa naň teším a vopred ďakujem.
https://www.youtube.com/watch?v=QrUUyQTP2zo
Vďaka ti otec mama
Vždy pri nás ste stáli, keď boli sme malý,
a tak ste sa báli, čo dá nám svet.
Prežili ste s nami, radosť aj pády,
vždy keď bolo zle, slzy ste utierali,
pomocnú ruku dali, tak sme to zvládli s vami.Ref:
Za všetko ďakujeme, bolo to ťažké vieme,
dnes tisícky ciest lákajú do neznáma,
chceme ísť vlastnou cestou, je v nás tá sila otcov,
a dobrota mám je láskou poháňaná a nikdy neprestáva,
vďaka ti otec mama.Všetko ste nám dali, život lásku aj rady,
i dnes niesme tu sami, veď máme vás.
Tak veľmi nás mrzí, že boli sme drzí,
tie vrásky na tvári často zamrzia nás aj to sa občas stáva,
prepáč mi otec mala.Ref:
Ref:Dobrý deň, poprosila by som o pesničku Zuzany Smatanovej – Tam kde sa neumiera. Ďakujem.
Mohu poprosit o zpracování písně o Krištofa- Hvězdáři? Moc děkuji!
Dobrý den,
v první řadě velké díky 🙂 našla jsem Vše stránky náhodou a opravdu mi hodně daly. Jsem začátečník samouk , takže každá rada dobrá 🙂
Mohla bych poprosit o zpracování písně od Adama Ďurici- Zatancuj si somnou?Mnohokrát děkuji,
Veronikadobrý den, Míšo,
mohla bych Vás poprosit o zpracování písně Amazing Grace_……?. Tato píseň mě naplňuje nadějí a láskou, když ji slyším, a hlavně v této těžké době. Byla bych moc ráda, kdybyste ji zpracovala i ve Vašem vlastním podání – pro všechny lidi na této Zemi.moc děkuji
Alena-
Odpověď byla upravena Před 6 r., 1 měs. uživatelem
alekoty.
Dobrý den,
dneska jsem slyšela poprvé písničku Popelky od Karla Černocha. Tu, pokud byste mohla přidat, bylo by to úžasné.
DěkujiPěkný den ve spolek,
Také bych přidal jednu do seznamu:
Radek Tomášek – Džínová láska
Děkuji ! ! !
-
Odpověď byla upravena Před 6 r., 1 měs. uživatelem
-
AutorOdpovědi
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.